Gelukkige kijk op pensioen
Mooie reizen maken
Pensioen brengt veel moois. Je zou het bijna vergeten. In de media gaat het vooral over het gedoe rondom het pensioen. Zoals bijvoorbeeld de nieuwe pensioenwet nu. Laten we ons pensioen eens van een paar zonnige kanten bekijken.
Doen waar je zin in hebt
Na een druk leven van hard werken, is het fijn om het rustiger aan te doen. Lekker zorgeloos de dingen doen waar je zin in hebt. Geen wekker meer, gewoon een uurtje later opstaan omdat het kan. Natuurlijk zijn er mensen die fantaseren over mooie reizen die ze willen maken. Al heb je dan wel wat extra geld nodig (ons pensioen is maar een basispensioen). Maar ook dichter bij huis kan het fijn zijn. Mooie wandelingen maken, weg in eigen land, of gewoon lekker aanrommelen in de tuin, of een vaste tennisochtend doordeweeks. Je AOW en je SPF-pensioen zijn niet de jackpot waarvan je droomt maar het is wel de basis om volop te kunnen genieten van je ‘nieuwe’ leven na je werk.
Lekker doorgaan met werken
Niet voor iedereen is stoppen met werken een cadeau. Sommigen gaan graag nog even door. Maar dan liefst wel een beetje minder, bijvoorbeeld drie dagen per week. En dan twee dagen per week met pensioen. Geen enkel probleem. Als je werkgever het ook een goed idee vindt is het zo te regelen. Dit kan al vanaf je 60e. Uiterlijk op je 70e gaat je pensioen volledig in.
Lekker doorgaan met werken
Goed achterlaten
Gewoon lief voor je partner
Pensioen is er ook voor jouw geliefde. Bijvoorbeeld als er met jou iets gebeurt. Tuurlijk niet leuk om aan te denken, maar toch is het een fijn idee dat je partner van het pensioenfonds een steuntje in de rug krijgt als jij er plotseling niet meer bent.
Ook fijn voor je kinderen
Niet alleen je partner ontvangt een uitkering als jij komt te overlijden, ook je opgroeiende kinderen. Goed om te weten toch? Juist de dure kinderjaren zijn daarmee (gedeeltelijk) op te vangen. Elk kind krijgt wezenpensioen tot hij of zij 21 jaar is. Zolang het kind op school zit of studeert, krijgt het kind wezenpensioen uiterlijk tot hij of zij 27 jaar is.