Mini-pensioentjes vervallen

Pensioenfondsen zijn verlost van mini-pensioentjes. Die kosten - jaar in, jaar uit - veel geld aan administratie- en communicatiekosten. Dat is nu verleden tijd.

Het gaat om micropensioentjes van minder dan 2 euro bruto per jaar, oftewel €0,17 per maand. Zo'n micropensioen bouwt iemand al op door ergens een week fulltime te werken. Door een wettelijke wijziging komen die mini-pensioentjes te vervallen.



Automatische waardeoverdracht
Een andere wettelijke wijziging is dat kleine pensioenen van minder dan €474,11 bruto per jaar (bedrag in 2018) automatisch overgaan naar het pensioenfonds waar de deelnemer nu pensioen o
pbouwt.


Onze post voor jou komt binnen via Mijn pensioen

Ons post krijg je binnen bij Mijn pensioen; jouw persoonlijke portaal op Fysiopensioen.nl. Dus geen SPF-post meer op de deurmat. Vorig jaar zijn we overgeschakeld op digitaal communiceren. Als er nieuwe post is in Mijn pensioen, krijg je van ons een e-mail om je dat te laten weten. Die post kan gaan over je UPO (je jaarlijks pensioenoverzicht) of bijvoorbeeld de betaling van je premienota. Ook sturen we je digitale post als je keuzes kunt maken. Dus is het belangrijk om je mailbox in de gaten te houden. Dan weet je wanneer er nieuwe post is. Zo voorkom je dat je iets mist en dat je aanmaningen krijgt.

Eenvoudig zelf gegevens aanpassen Ook weten veel deelnemers niet dat ze hun persoonlijke gegevens binnen Mijn pensioen zelf kunnen aanpassen. Ben je verhuisd en wijzig je je adres in Mijn pensioen, dan is dat automatisch bij ons bekend. Het is niet nodig om het pensioenfonds daarvan telefonisch of schriftelijk op de hoogte te brengen.

Onze post voor jou komt binnen via Mijn pensioen

Je krijgt al een tijdje geen SPF-post meer op de deurmat. Vorig jaar zijn we overgeschakeld op digitaal communiceren. Die komt binnen bij Mijn pensioen; jouw persoonlijke portaal op Fysiopensioen.nl Als er nieuwe post is in Mijn pensioen, krijg je van ons een e-mail om je dat te laten weten. Die post kan gaan over je UPO (je jaarlijks pensioenoverzicht) of bijvoorbeeld de betaling van je premienota. Ook sturen we je digitale post als je keuzes kunt maken. Dus is het belangrijk om je mailbox in de gaten te houden. Dan weet je wanneer er nieuwe post is. Zo voorkom je dat je iets mist en dat je aanmaningen krijgt. Eenvoudig zelf gegevens aanpassen Ook weten veel deelnemers niet dat ze hun persoonlijke gegevens binnen Mijn pensioen zelf kunnen aanpassen. Ben je verhuisd en wijzig je je adres in

Mijn pensioen,

dan is dat automatisch bij ons bekend. Het is niet nodig om het pensioenfonds daarvan telefonisch of schriftelijk op de hoogte te brengen.